C L O U D ;
ABOUT ENTRY LINKS TWITER FACEBOOK
HURT
Wednesday, March 12, 2014 • 11:41 AM • 0 comments

For the long time i was thinking  about this. Yaa, thinking about the useles problem that make me sicks and fed up *sigh. I dont know who is true in this problem. Is that her or him ? If you asking me "whats problem tht you have Intan?'' and i want to tell that my problem is LOVE ! And here this problem ~ On 21/1/2013 i was falled in love with one guys. That guys from Pahang and stayed at Jelebu,N9. He's name is MOHD SAFIUDDIN AFIQ B. JAFRIDIN. He was propose me on that day to be his girlfriends. And for sure im happy. Happy because at the end i got him. Almost everyday i be with him. EVERYDAY ! And im happy with him . But it's only temporary. I dont know whats the problem is it. Many girl visit my blog,twitter,facebook and insta told me that he just gamed me a.k.a HE IS PLAYER ! I dont know it is true or not. Its many time i asked him and he just said ' Smua tu just nk hncurkan hidup i. Jgn caya ckp dorg. You kena kuat hdapi dugaan smua ni. I betol sayang you and tak duakan you ' I really not understand about it. He just saying that then just forget about that problem without solve it. Seriously, I'm sick of all the action. Almost many times I asked him to solve this problem. But he's just saying he would do that. Im just wait , wait and WAITING ! Now I've lost my patience. I have read a blog one of the girls. I shocked that the post. Is it true ? Is that they have a relationship ? if all of that trues ? Hm i dont know whts to say. Its VERY VERY HURT ! I've asked him to leave me but he dont want ! He said that he really love me. He dont want to leave me until forever ! Im stress thinking about this. Ya Allah, please help me! I dont know who is true or not. Is that the girls true or him ? I really love him ! If i know that he is a PLAYBOY, i will leave him. I will leave him even my hearts hurt ! I dont want to cry for the PLAYBOY. Its useless ! Please show me who is true ! Show me that ! I sick thinking about this. Please :'(

Im just love him . But i cannot accept if he really just game on me. Im very HURT ! :/


Hopee ;)
Thursday, March 6, 2014 • 5:02 PM • 0 comments

Assalamualaikum ! Lama tak tulis post kat blog niy. Well, aku malas nk post kt blog ni sebab ada beberapa sebab yg tertentu. *cehhh ! Hahaha. Actually, malas nak buka laptop sign in blogger home smua semata2 nak post kt blog niy. And lagi satu pasal perkara yg sebelum ni dah jadi. Ada stalker2 yang rajin teramat masuk blog aku then buat kerja dlm blog aku. Haishh, sebab tu malas ya amat nak buka. And wait ! Mesti pelik kan post sebelum ni takdaa? Aku decide delete semua post yg aku tulis sebelum ni pasal couple. Sebab apa? Sebab aku rsa selagi aku tulis pasal life couple aku selagi tuu lah ada yang dengki masuk blog aku then buat onar kat sini. Aku terfikir jugak ada masa jugak dorang ni melawat blog aku n tinggalkan komen2 yg agak 'BERNAS' kat cbox aku ni. So aku terfikir lebih baik aku delete semua pasal love story aku kt blog ni. So tkda lahh aku nak meradang, and tkdalah semakk perkataan2 yg tak senonoh dlm blog aku ni kan. So aku telah menjimatkan msa stlker2 yang teramat RAJIN tuh masuk blog aku. Mostly aku nak ucap berbanyak2 terima kasih kepada stalker2 tuh yg sudi visit blog aku niee. Terimakasih luangkan masa korang masuk blog aku n tak lupa tinggalkan buah tangan kt aku yg agak MENARIK bagi aku ! Hahaha --'
Hopee lepas ni tkyah lah susah2 visit blog aku ni sebab aku ni bukan blogger terkenal mcm MARIA ELENA, FATIN LIYANA bagai kan smpai nk masuk blog aku hampir setiap hari semata2 nak hentam aku . Kan kan ? Aku pun buat blog ni untuk life akuu. So tak salah kan aku menegur setiap perangai orang yg msuk dlm blog niy. Blog ni ibarat rumah aku lah. Kalau dh ada orang yg buat onar kat sini tkkan aku nak biarkan ? So just think about that yahhh ! :D Okay aku rsa stop dulu kat sini, takut lagi panjang aku tulis lagi pangjang aku nak ceramah nanti. Hahahaha ! 20/3/2014 result SPM akan keluar. So hopee doakan aku dpt result yg cemrlang. Kalau tkdapat byk A+ pun harap lulus pun jadilah kannn . Mintak restu dari korang semua untuk result aku k. Assalamualaikum :)

End Year Giveaway by Yaya & Nabilah
Monday, December 31, 2012 • 10:37 AM • 3 comments



Hello ! Tadi tengah blogwalking kat satu blog ni and ada contest dorang buat. Fuhh ! Dalam hati ni teringin nak join. First time ni join contest. Haha,nampak benor nipunye ~ Contest ni hanya 3 hari je. Dengar ye 3 HARI JE tau!! Cepat2, hadiah adak best and AWESOME doeeeee! Korang just pergi kat blog Nabilah and just read the term orait. :D Eeeee! Tak sabar nak tau pemenang and harap2 aku dapat semua tu. Hahaha,gile tamak perempuan ni. Okay don't forget yaaa :D

Cuti Sekolah Saya Punya
• 9:04 AM • 2 comments


Hello geng and assalamualaikum. Sepanjang cuti sekolah ni nak taw tak apa yang aku buat? Macam2 yang aku buat antaranya makan,tido,online,makan,tido,
online. Haha,mesti tertanya2 kan asal perkataan 'BUKU' takda? Memang normla la dlm kehidupan seorang pelajar,bila cuti persekolahan or cuti semester bermula semua pikiaq nak enjoy ja kan? Haha,macam tu jugak la aku. Bila nak cuti tu mula la buat rancangan katanya cuti ni nak revision habis subjek form 4 ni sebab tahun depan aku SPM. So nak la revision subjek math,perdagangan smpai aku beli buku homework bagai. And lastly buku tu aku main campak je dalam bilik aku yg cantik dan comel tu. Haha, alasannye takda mood and tkda sapa nak ajor den. Helloooo, time cuti la nak enjoy kan? Almaklumlah, tahun form 4 ni kebanyakan student anggap yg tahun ni utk orang puteh cakap apa " HONEYMOON,HONEYMOON" Haha,tapi jangan silap nah aku tak kahwin lagi dewww, ni honeymoon utk lepaskan tension time PMR dulu. Hikhik ;) Ala,biasa la kan. Time cuti ni keja makan 24 jam ye mak jemah sekaliannn. And haritu, 26/12 kitorang sekolah awal. "Eh asal sekolah kau sekolah awal?? Eeee,pelik gila sekolah hanggggg!" Haaa tu ramai kata kat aku yg sekolah aku pelik buat sekolah awal. Well macam pengetua aku yg tersayang cakap "KITA SEKOLAH CEMERLANG SO SEBAB TU KITA SEKOLAH AWAI DARI ORANG LAIN" Fulamakkkk ! For rakyat2 SMK KAMPONG SELAMAT sila bangga okayyy! Haha :D Okay banyak dah aku mengarut ni. Time g sekolah tu memang best la dapat berjumpa dengan ramai kawan. Almaklumlah,nak dekat sebulan ko tak jumpa. Memang gilewww arrr! Haha :D Then cikgu agih2 kan kelas untuk kitorang. And Alhamdulillah aku dapat kelas dgn mmber2 aku wlaupun setengah mmber aku dari form4 elit tak sama dgn kelas aku. Sobsob :( Sedih uollssssssss. Lepas dah dapat kelas tu kitorang disuruh naik ke kelas tu. Ingatkan kelas form 5 tahun ni macam tahun2 lepas la sebab kelas form 5 kami ada di tingkat 2. So ringan la sikit beban senior2 SMKKS ni kan. Maklumlah,dah tua katakooooo :3 Tuptup,bila naik eh jap asal ada kat tingkat atas sekali tingkat form 4 kita dulu. OMG ! Gilaaaa ~ Kami dok tingkat tu lagi,and hanya berpindah ke kelas sebelah saja. Arghhhhhhhhhhhh! Satu fenomena yg tidak ku sngka telah terjadi. Asal pelik bebenorr??? Haha :D Kempunan la nak ringankan beban duduk tingkat 2. Kena la excersie tiap2 hari. Hukhuk :') And moments yg paling aku malu ialah member aku DANIAL yg POYO tu and PUTERA si ULTRAMAN dorang tegur yg aku ni gemuk sikit. Depa kata dulu aku kecik ja, ala kecik2 molek la orang cakap. Lepas2 dari depa kata,tersentap terus. Gila ko tak tersentap! Haha, mula la adegan perang mulut time tu. And last2 aku mengalah, aku kata biasalah orang kuat makan. Haha,jawapan terpaksa taw dakkkkkkk! Wey! Awat kata ku gemuk, time cuti aku kurangkan makan kotttt! Masalah ni ! Anyway,korang semua ada cara untuk kurus tak? SAYA MAHU KURUS! SAYA MAHU KURUS! Haha,ada cara kongsi2 la eay! Hihi,okay sampai sini je. Malam tahun baru nanti aku cuba update blog okayyy. Nantikan kemunculan aku. Hahahahahaha :D


p/s : perasan tak antara tajuk and post aku tak masuk langsung. Tajuk mcm lain tapi post mcm lain. Haha, biaq la. Kesah pulak aku. :3






by achiek Intan :)

Istanbul Aku Datang!
Tuesday, December 4, 2012 • 10:44 AM • 0 comments

Hello guys and assalamualaikum! Okay sekarang korang try tengok tajuk atas tu. Korang mesti tau kan filem tu. Yeah! That's Istanbul Aku Datang! Okay sincerely dua tiga menjak ni aku dah gilakan filem ni tau. Haritu hangout dengan liyana and kitorang hajat nak tgok filem ni and elok smpai je kat cinema tgok2 kitorang dh terlewat setengah jam. Filem ni start pukul 11.30 and kitorang smpai kat tempat cinema tu pukul 12. Ya Allah time tu kitorang macam "Ni hang punya pasal la nak makan KFC la McD la, tengok dh terlepas dah nak tgok" Haaa! Pakat salahkan diri sendiri. Lastly, yana decided nak tengok filem Paranormal Activites 4. Dia cakap dia tak pernah lagi tengok cerita hantu kat wayang. Kononnya time tu pikir filem tu best gilaaa ar sebab seram. Then kitorang beli tiket and masuk dalam panggung tu. Elok la kita masuk pun wayang tu da start setengah jam ja and kitorang masuk main duduk jew. Tak tengok dah no seat berapa main hantam saja. Haha, maklumlah penakut dua dua orang. Takut time kami tengah cari seat tengok2 kat layar tu ada HANTU. Wooo~ Takmau takmau! And yg paling mengejutkan kami, dalam panggung tu ada 4 orang ja. Whatt the *** !! Pelik jugak, and dalam otak ni aku terpikir cnform crita ni tak best punya. Kalau tak asal sikit sangat orang??? Then bila tengok je filem tu ternyata memang MEMBOSANKANNN!! Erghhhh~ Rugi g beli tiket tu. And yana kata kan best kita ambik tiket Istanbul Aku Datang tu. Arghhhh! Time tu tak leh nak kata apa dah la. Bila bosan ha mula la buat perangai 'campeqa'. Kaki letak atas seat orang depan la, tendang2 seat orang depan la. Hahaha! And lepas tu kitorang shopping and balik. 2 hari kemudian, aku buka laptop and paling mengejutkan aku ada orang upload filem Istanbul Aku Datang bebbbbb! Waaaa! Melompat aku atas katil !!!! Apa lagi tak kan nak tunggu je kan? Buka and mula lah filem Istanbul Aku Datang tu. Ya Allah memang best gileewwww ar! Smpai muka jadi macam ni.


Haha! Memang best la filem ni. Filem ni mengajar aku apa erti cinta sebenar. And ada jugak moral of the story. Moral of the story is sebagai perempuan kita tak boleh mempercayai orag kerana kita akan mudah ditipu. Okay tu Beto Kushairy yg cakap. Haha! Entah betul ke tidak aku eja nama dia. Main hantam sajaaa! Okayy and now Istanbul Aku Dah Datang babyyyy! Hahaha :3 Okay guys nak OUT nak tengok balik filem ni. Seriously, tak bosan doe tengok filem ni. Okay guys! Have a nice day yeah! 


Arggghhh! Sweet gile dorang!!!!



by Achiek :)



GOOD LUCK ALL :D
Saturday, November 3, 2012 • 1:22 PM • 0 comments

Hey assalamualaikum. How are you? Sihat ke tidak? Hope sihat la yeww. Okayy semalam dh hajat nak post something kat blog ni. Tuptup mak ajak keluar g Jusco Bandar Perda for dinner. Nak bwak laptop malas la pulak. Ingat kalau balik awai boleh la nk update sat. Tngok2 smpai rumah dh pukul 1 lebih. Dengan mengantok semua memang dah tak boleh tahan tengok bantal yang empuk lagi sedap tu. Haha :D Anyway sbenarnya kita nak ucapkan a big of GOOD LUCK for SPM candidates. Okay mnggu depan korang yg amik SPM dh start exam kan? So do the best yawwww. Muntahkan segala ilmu yg korang belajar selama ni okayy? *bak kata cikgu aku laaa~ Lalalala :3 Okay second, aku nak wish kat bbrapa org yg aku pnah anggap dorang special dalam hidup aku. :') But now aku n diorang just membe jeww. Sokay la kannn? Kawan pun special what? :D Okay tengok bawah ni.



Okay pic atas ni nama dia Muhammad Aris Akmal. Dulu dia pernah jadi org yg special dlm hidup aku time bulan 9 aritu. I mean Boyfrienda laa. But tk tahan lama pun, just untuk seminggu. Haha. Time tu aku n dia just couple main2 je bukan nye serious punnnsss! Haha. Tapi tu smua tk penting. What important is good luck for your SPM okayy? DO the best for your future :*


Okay yg ni nama dia Wan Asyraf. Baru je kenal minggu lepas. Hampir2 nak couple dengan dia tuptup taw yang dia ni just CRUSH je. Just main2 jugak. Haish! Ape la asyik dpt yg player jewkk. Haha :D Btw good luck for your exam too. Hope do the best to get a big result yaa? :) And satu lgi thank you taw CRUSH kite. Haha :D Bgia la dlam dua hari. Tpi tk marah pun. Alaa bukan kahwin lgi btul tak? Kalau khwin mau aku tak marah? Baling periuk belangga kat hangg! Haha. Anyway good luck again :)


And the last is budak gelong ni Muhd Ameer Zharfan. Okay kenal dia lama jugak la dri bulan 2 aritu kalau tk silap. Pernah jdi special person in my life and now just friends with him. Actually dia ni sportingg gila bangang la. Nickname aku bgi kat dia is Pakcik. Haha. DIa tk marah pnggil dia pakcik and dia lgi suka ada la. Penah OTP dulu dgn dia, dia pun gelar diri dia pakcik. Oh how so sweet time tuu. And now we are just BFF. Aku pun dh anggap dia macam abang aku sendiri. One thing is, dlam exam nnti jangan main2 jawab pulak yeww. Be serious taww. Hope you get a best result for SPM. Good luck and Good luck! :D


Okay habis dah crita pasal depa2 semua ni. Kepada calon SPM kat luar sana trmsuk abang aku sendiri Mohd Aqil Irwan (SMKAAI) good luck okay. Doa saya akan sentiasa mengiringi kejayaan anda semua. By the way, setakat ni saja. Ada masa aku update lgi okayy. Ohh trlupa jgn lupa doakan aku sekali okay. Final exam tk habis lgi ni. Hehe :) Sayonara and Assalamualaikumm :)

30 October 2012
Thursday, November 1, 2012 • 10:27 PM • 0 comments

Assalamualaikum guys. Sihat tak? Alhamdulillah sekarang kita mmpu lgi brnyawa di bumi yg nyata ni. Hikhik. Okay let's story about the title. Okay, tgok title atas tu. Apa disebalik tarikh tu? Ce teka ce teka. Kalau betul aku bagi coklat. Haha. Anyway, tarikh tu adalah tarikh lahir aku la sayang-sayang sekalian. Yeah! Bangga diri ni sudah menjadi dewasa. Acewah, dewasa la sgt. SPM pun tak ambik lagi. Puihh! Haha. :p Tahun ni tak la berapa meriah sgt birthday aku. Membe2 pun just ramai yg wish brbanding bagi hadiah. Huhu :3 Anyway, terharu sebab Angah nadia bagi kek secret recipe kat kitew. Wuuuu! Sangat sedapp! Tapi aku tk taw which is kek tu cheese cake or what. Sebab bukak2 dah lunyai dah. Ngehngeh :3 Biasa la org buas macam aku ni dapat apa smua jadi haprakk. Haha. But i think kek tu cheese cake sebab berdasarkan rasanya. Haha :D Okay tu first hadiah. Second person yg bgi hadiah kat aku is mak aku. Ni pun dia bgi kek secret recipe jugak and it is blueberry cheese cake. Wei taw tak makan ni gemuk!!!! Asal la depa bgi kek favourite aku ha??? Dah la tengah try men-DIETkan diri ni. :3 But!! DIET tak DIET kalau rezeki ada depan mata kita ngap je la. Btul takkk? Hahaha :D Anyway thank for all yg wish birthday aku. Thank for kawan-kawan aku yg wish. Takda hadiah pun tkpa asalkan ucapan yang ikhlas tu. And now i'm proud to be 16 years old :D :D










PAST
MY WORDS;
HAI , i from pluto . My UFO was break down , My age 11200 years old, i have 12 mother . my birth date 12/12/2090 . i just want to say behave with me because i have 2pair screw driver as my hand . bhaha..



Talk to ME;

URL blog not email
Put your link correctly
Harsh word not allowed
Private question not allowed



Lets FOLLOW me;


Daisypath Anniversary tickers



Wanna thissss;

Straight A's SPM (8A)
Own Laptop
Special person in my LIFE
spoting bestie
LESEN moto n kreta
family yg bhagia

OTHERS;


>> dapat blog baru
date : NOW
at:10 am


>> Annivesary with HIM ;)
date : 21/01/14
at: 12am


>> My birthday!
date: 30/10/2013
at: 12am

BLOG ARCHIVE;

  • HURT
  • Hopee ;)
  • End Year Giveaway by Yaya & Nabilah
  • Cuti Sekolah Saya Punya
  • Istanbul Aku Datang!
  • GOOD LUCK ALL :D
  • 30 October 2012
  • My memories
  • I LOVE MY FRIENDS UNTIL JANNAH :')
  • Happy Eid And Merdeka Day :)